11 virksomheder udstillede i år på den danske fællesstand på ”Mobile World Congress” i Barcelona, der er den største messe i verden inden for IT- og mobilindustrien. Virksomheden Seluxit, der deltog for første gang, fik øget sin synlighed på verdensplan betragteligt.

Seluxit at Mobile World Congress
Seluxit i Aalborg var for første gang i år repræsenteret på ”Mobile World Congress” i Barcelona. På den danske fællesstand ses fra venstre virksomhedens medstifter Daniel Lux og kollegaen Brian Boyles, der er EUprojekt manager hos Seluxit. )Foto: Janus Sandsgaard).

Den danske fællesstand på messen var etableret i samarbejde mellem IT-Branchen, Dansk Erhverv, Eksportrådet og det danske handelskontor i Barcelona.

”Mobile World Congress” er den største af sin art inden for IT- og mobilindustrien, og samler hvert år teknologier og virksomheder fra hele verden:
”Det er et stærkt globalt udstillingsvindue for danske virksomheder med ambitioner om eksport, og en unik mulighed for at mødes med de vigtigste spillere på den globale arena,”
siger Janus Sandsgaard, fagchef forIT og digitalisering, Dansk Erhverv. Messen talte i år mere end 85.000 besøgende og 1.800 udstillere.

Eksporterer 90-95 %

Blandt de i alt 11 danske virksomheder på messen var Seluxit, der har hjemsted i Aalborg. Virksomheden udvikler en ”Internet of Things” platform, der gør det nemt at tilslutte tredje parts enheder som termostater, elmålere eller solcelleanlæg til internettet. Seluxit’s kunder er primært forsyningsselskaber og producenter af produkter, som gerne vil have deres enheder tilkoblet internettet. Med Seluxit’s ”Internet of Things” platform kan de tilbyde deres kunder at følge og styre installationer og deres forbrug i deres hjem via internettet. Virksomhedens produkter er hidtil primært blevet afsat i Europa, og 90-95 procent af omsætningen går til eksport.

Seluxit blev stiftet i 2006 af Daniel Lux og Morten Frederiksen. Virksomheden
beskæftiger i dag 12 personer, og Daniel Lux regner med, at de bliver 5 mere inden årets udgang: ”Denne vækst svarer også til vores forventninger til omsætningsudviklingen,”
fastslår han.

Er det springbrættet til den øvrige verden?

”Det kan det godt blive, for det øger vores synlighed på verdensplan. Vi fik en del gode kontakter fra mange forskellige lande uden for Europa – blandt andet fra Israel, Japan og USA. Derudover knyttede vi forbindelse til større virksomheder, eksempelvis den multinationale chip-producent Intel Corporation. Vi har hidtil deltaget i en messe i Amsterdam rettet mod el-selskaber, og har ved at deltage på ”Mobile World Congress” ønsket også at få kontakt med virksomheder inden for telekommunikation,” fortæller Daniel Lux.

Har styr på konkurrenterne

Man møder vel også sine konkurrenter på en sådan messe?

”Det er jo altid interessant at se, hvordan markedet ser ud og vil udvikle sig. Hjemmefra har vi imidlertid godt styr på, hvad der rører sig og møder ikke de store overraskelser. Vores produkter og forretningsmodel indebærer, at vi har en stærk position i et marked, der er i kraftig udvikling. Konkurrerende produkter og virksomheder er med til at etablere et voksende marked for ”Internet of Things”, så vi ser konkurrenterne mere som medspillere end modspillere.”

Forretningsmodellen i Seluxit hviler på tre ben: Det primære er tilpasning af virksomhedens platform, så kunderne i deres forretningsmodel kan udnytte de digitale muligheder og komme hurtigere til markedet. Det andet ben er konsulentydelser, og det tredje er licensindtægter på ”Internet of Things” platformen.

Modsat mange nystartede virksomheder har Seluxit tjent penge fra dag 1:
”Virksomheden kunne sikkert være vokset hurtigere, hvis vi havde allieret os med eksterne investorer og långivere fra starten. Vi valgte at danne virksomheden på 2 grundprincipper:

  • Vi vil udarbejde en ”state of the art”-teknologi, der kan gøre hverdagen nemmere og sjovere.
  • Vi vil skabe værdi i samfundet og dermed tjene penge.

Vi har tidligere været i dialog med interesserede investorer, men vi har oplevet, at mange investorer har haft et relativt kortsigtet og meget ensidigt finansielt fokus. Uden egentlige produkter har vi ikke kunnet forklare vores teknologiske visioner for investorerne. Inden for disse rammer har vi ikke set muligheden for at få den fornødne frihed til at vælge produktudvikling med tilstrækkelig innovationshøjde. Nu, hvor vi har etableret denne platform, begynder investorer imidlertid at blive interessante, og vi er i dialog med nogle interesserede virksomheder,” siger Daniel Lux

Energy Efficiency Dashboard

Energy Efficiency Dashboard

Indenfor få minutter kan du få et rigtig godt indblik i dit energiforbrug med det nye Energi Dashboard fra Seluxit. Udvilingen er en del af et EU støttet projekt - AVES Analysis and Visualisation for Energy Savings - som er lavet i samarbejde med AAU og Systemize."...

read more